Ontspanning en vitaliteit – voetreflexmassage

Er zijn mensen die het moeilijk vinden om te ontspannen. Lichaam en geest staan onder voortdurende druk. Dit wordt niet als zodanig ervaren. Want: ogenschijnlijk voelen we ons top.

Maar hoeveel mensen voelen tijdens de vakantie pas hoe moe en uitgeput ze eigenlijk zijn? Ziek worden op je vakantieadres komt vaker voor dan je zou denken.

Voetmassage is zo oud als de mensheid. Het wordt altijd gebruikt om te ontspannen, de gezondheid te bevorderen, afvalstoffen kwijt te raken en om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven. Nog steeds wordt een massage met veel plezier gegeven en ontvangen. Een voetmassage kan voor de gestresste mens veel betekenen vanwege de uitgesproken ontspannende werking. Je zou het niet zeggen, maar een goede voetreflexmassage kan hetzelfde effect hebben als een volledige lichaamsmassage.

Zo vreemd is dat niet want in de voeten wordt het hele lichaam weerspiegeld. Onder je voeten zitten reflexzones die in verbinding staan met je hele lichaam. Door de juiste punten onder je voeten te stimuleren, krijgt je hele lichaam een energieboost.

behandelingen : voetreflexmassage
voetreflexmassageolie

Een voetreflexmassage kan ziekten niet genezen. Wel kan een massage pijn verzachten en het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleren. Het is daarom heel belangrijk te weten dat bij (ernstige) ziekten geneeskundige hulp van een arts altijd noodzakelijk is!

Een voetreflexmassage wordt niet gegeven bij:

  • besmettelijke ziekten
  • hoge koorts
  • trombose
  • operatief te behandelen aandoeningen
  • zwangerschap met risicofactoren

Je kunt een voetreflexmassage ontvangen ter afsluiting van een pedicurebehandeling of je kunt hiervoor een afzonderlijke afspraak maken. Zie de prijslijst

Onderbenen harsen – gladde benen, zonder stoppeltjes

Toch wel prettig om niet voortdurend met een ladyshave of scheermesje op pad te hoeven op vakantie en gedurende de zomermaanden. Wanneer je je benen laat harsen, duurt het 4 tot 6 weken voordat de haartjes weer terug komen. Bijkomend voordeel: je zult geen stoppeltjes voelen. De haartjes worden namelijk bij het harsen in z’n geheel verwijderd en niet in het midden afgesneden (daar waar een haar juist het dikst is).

Toch kun je er rekening mee houden dat haren niet allemaal eenzelfde groeifase doormaken. De hars pakt haartjes die korter zijn dan 0,5 cm niet altijd. Het is mogelijk dat bij het harsen de haarfollikel, waar de haar in groeit, kan beschadigen. Dat is niet erg, want daardoor zal het haar minder sterk terug komen of helemaal niet meer. Dit kan gebeuren als je regelmatig harst. Laat je dus niet verleiden om tussentijds je haren te scheren. Dat verstoort de hele haargroeicyclus.

De warme hars op oliebasis wordt met behulp van een harsroller opgebracht. De haren zitten dan vast in de hars en worden vervolgens tegen de haargroeirichting in van de huid afgetrokken.

Pedicure en voetverzorging Heerenveen onderbenen harsen

Goed om te weten:

Draag een wijde broek wanneer je naar je harsafspraak komt; of neem er eentje mee. Het is vaak lastig aankleden na het harsen als je net geharste benen in bijvoorbeeld een skinny jeans moeten. Hier en daar kan nog een restje hars achterblijven. (Die plekjes zijn thuis prima met olie te verwijderen).

Voor het harsen: Gebruik geen crèmes of bodymilk. Dat maakt de huid wat vet, waardoor de hars niet of minder goed pakt. Draag geen strakke panty; die drukt je haartjes namelijk plat, waardoor ze minder goed te harsen zijn. Ideale haarlengte: 0,5 tot 1 cm.

Na het harsen: Ga een dag na het harsen niet in de zon met je benen. Ga die dag ook niet onder de zonnebank of naar de sauna. De huid heeft even tijd nodig te kalmeren. Reageert de huid overgevoelig: gebruik een aantal dagen geen cosmetische/geparfumeerde crèmes of oliën en desinfecteer de huid regelmatig.

Contra-indicaties: spataderen, eczeem, trombose, open wonden, ontstekingen.

Maak nog deze zomervakantie een afspraak om je onderbenen te harsen. Je hoeft dan tijdens de vakantie niet meer naar je benen om te kijken!

Medical Taping concept
hallux valgus

Medical Taping Concept

Het principe is : Het gedeelte met klachten juist activeren, in plaats van fixeren. Daar bij behoud je de functionaliteit van de spieren. En je beperkt de bewegingsvrijheid niet.

Waarom Medical Taping?

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Zo kan Rendez-Voetje Medical Taping aanbrengen op de voet. Bijvoorbeeld bij een Hallux valgus (grote teenknobbel), enkelblessures, blauwe plekken, hielspoor.